Gradska hronika

Deseti jubilarni Dani hleba Mlekarske škole Pirot

Mlekarska škola Pirot organizovala je danas desetu po redu manifestaciju Dani hleba. Ova manifestacija u znaku je obeležavanja velikog jubileja – 73 godine postojanja i uspešnog rada škole, kazao je Pirotskim vestima direktor škola Nenad Đorđević.

-Mlekarska škola slavi 73. godina posvećenog rada sa decom. Kao kruna ovog događaja danas organizujemo i jubilarnu desetu po redu manifestaciju Dani hleba. Ovog puta manifestacija je propraćena kroz projekat “Kroz Evropu” pa je Mlekarska škola među četiri u Srbiji koja će predstavljati našu zemlju pa je to odlična prilika da naši đaci pokažu i demonstriraju svoje znanje, kreativnost i inovacije-kazao je direktor škole Nenad Đorđević. U takmičenju u pravljenju slavskih kolača i umetničkom oblikovanju testa nadmetali su se đaci iz Lapova, Niša, Leskovca, Prokuplja, Smedereva, Požarevca, Petrovca na Mlavi i Pirota.

Pomoćnica gradonačelnika Slađana Mančić kazala je na otvaranju manifestacije da je Mlekarska škola pravi primer dualnog obrazovanja. Ona je dodala i da je to prepoznalo i Ministarstvo prosvete koje je pomagalo i pomaže Mlekarsku školu u opremanju radionica, laboratoriju, rekonstrukciju školskog doma.

Mančićeva je istakla i veliku pažnju koju Mlekarskoj školi, ali i ostalim školama posvećuje lokalna samouprava koja godišnje za srednje obrazovanje godišnje izdvaja 70 miliona dinara.

Na pomenutoj manifestaciji đaci Mlekarske škole, ali i drugih srodnih škola iz zemlje pa čak i iz inostranstva, iz susedne Bugarske, prezentovali su izvanredno oblikovane slavske kolače, vrhunska peciva i druge prehrambene proizvode.

Za sve zainteresovane, na ulazu u hol Doma kulture, organizovana je i prezentacija procesa pravljenja pirotskog kačkavalja.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker