Sport

Deseta Božićna škola sporta obara sve rekorde

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević izjavio je Pirotskim vestima da već sada, na početku jubilarne desete Božićne škole sporte, može da se kaže da će ona oboriti sve rekorde po broju mališana koji su se uključili u neki od čak 54 potpuno besplatna programa. Ogromno interesovanje za plivanjem pa se časovi plivanja svakodnevno održavaju u više termina. Svakoga dana na Zatvoreni bazen kroz veliki broj škola u okviru Božićne škole, od plivanja, vaterpola, škola crtanja, glume, koje se odvijaju u medija centru Zatvorenog bazena, dođe i do hiljadu mališana.

skola plivanja_2

Ovo je istorijska Božićna škola sporta, po tome što više ne moramo da vodimo decu na plivanje u Niš, a istorijska je i po interesovanju, kaže Đorđević i dodaje:

skola plivanja_3

-Bazen je najviše doprineo da ove godine imamo najveći broj polaznika. U hali “Kej” prepuno je na časovima karatea, džudoa, košarke, ženske košarke, za svim programima je ogromno interesovanje. Evo juče su tribine na školi plivanja bile po prvi put pune dece, roditelja, baka i deka. Za nas je veliko iznenađenje da čak 70 posto dece koja su došla na plivanje ili vaterpolo je prvi put došlo na Zatvoreni bazen. Zato i postoji bazen, kako bi omogućili svim mališanima da uživaju u čarima Zatvorenog bazena potpuno besplatno. Primera radi, u Beogradu samo jedan čas plivanja se plaća po 20 evra instruktoru, dok smo mi ovde sa ogromnim zadovoljstvom omogućili svim našim malim Piroćancima da potpuno besplatno nauče da plivaju. Zbog ogromnog interesovanja, mi smo doneli odluku da škola plivanja bude radila i po završetku Božićne škole sporta, sve dok sva deca ne nauče da plivaju-kaže Đorđević.

skola plivanja_5

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

skola plivanja_1

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker