Sport

Deset medalja i pehar za pirotske džudiste na međunarodnom turniru «Trofej Niša»

Džudisti kluba «Ipon 010» iz Pirota osvojili su danas deset medalja i pehar na međunarodnom turniru «Trofej Niša». Za medalje se borilo petnaestoro pirotskih džudista u kategorijama stariji poletarci i mlađi i stariji dečaci i devojčice, odnosno deca od 8 do 14 godina. Staša Rakić osvojila je zlatnu medalju, Sara Rakić, Maša Krstić, Milica Džunić, Miloš Panić i Kostadin Kostić, srebrne, a Katarina Nacić, Tara Krstić, Ognjen Veljić i Aleksa Rančić bronzane medalje. Pehar je pripao ekipi mlađih devojčica koje su dominirale u ovoj kategoriji.

«Sezona za naše džudiste je počela sjajnim rezultatima. Posle «Pobednika Pirota» dobro smo se pokazali i na turniru «Trofej Niša». Nadam se da će nam i ostatak godine biti takav. Iako nismo bili kompletni, uspeli smo da osvojimo šesto mesto u generalnom plasmanu od 42 ekipe. Naše mlađe devojčice su posebno briljirale i donele u Pirot još jedan veliki pehar. Svi su pokazali borbenost i odličnu formu na početku sezone. Rezultati su mogli da budu još bolji, ali je Miloš Panić morao da odustane od finala zbog povrede prsta, a Kostadinu Kostiću su sudije bukvalno oduzele zlatnu medalju. Ipak, od svega je važnije da su svi oni veliki borci i pravi sportisti. Danas su posebno dobre bile Staša i Sara Rakić, a dvojica naših starijih poletaraca, Vidak Petrović i Jakov Stanojević imali su prve zvanične mečeve van Pirota i zabeležili prve pobede», rekao je Danilo Drašković, trener Džudo kluba «Ipon 010», neposredno po završetku turnira.


«Narednih dana očekuju nas naporni, svakodnevni treninzi, jer ćemo predstojeća dva vikenda nastupiti na jakim međunarodnim turnirima. Nadam se da ćemo biti u najjačem sastavu», zaključio je trener Drašković.
Na turniru «Trofej Niša», učestvovalo je više od 400 takmičara iz 42 kluba iz Srbije, Bugarske i Rumunije.

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de