Gradska hronika

Deset godina zatvora zbog svirepog ubistva

Zbog svirepog ubistva starice Bosanke Cvetković(74) iz pirotskog sela Vranište, na deset godina zatvora pred Višim sudom u Pirotu osuđen je Dragoljub Denčić(67) iz istog sela.

Stravično ubistvo koje se još uvek prepričavau ovom mirnom selu dogodilo se krajem januara ove godine. Dragoljub je ušao u kuću u kojoj je Bosanka živela sama tražeći jednog od komšija, Radomira Živića. Starica mu je odgovorila da Radomir nije kod nje i rekla mu da napusti njen dom. Dragoljub je to odbio i zapodenuo prepirku, koja je kulminirala kada je Dragoljub uzeo sekiru, koja se nalazila odmah iza vrata, i nasrnuo na Bosanku nanevši joj tom prilikom veliki broj udaraca sekirom po celom telu. Starica je pokušala da se odbrani, o čemu svedoče i posekotine od sečiva na njenim rukama, ali nije uspela pa se nakon velikog broja udaraca našla na podu u lokvi krvi.

vraniste

Kako je starica još uvek davala znakove života, Dragoljub je nesrećnu Bosanku udavio stiskajući je za vrat. Kada se uverio da je starica mrtva, on je napustio njenu kuću i narednih dana se pravio da se ništa nije ni dogodilo, saznaju Pirotske vesti iz izvora bliskih istrazi. Policija je telo sarice pronašla nekoliko dana nakon svirepog ubistva, kada je jednom od komšija postalo sumnjivo jer Bosanku nekoliko dana nije viđao u selu, pa je pozvao policiju. Kada je poicija ušla u Bosankinu kuću zatekla je stravičan prizor, jer su pojedine delove tela nesrećne starice pojele mačke koje je ona čuvala u kući.

Efikasnom istragom, policija i sudski organi brzo su došlo do dokaza koji su ih uputili na Dragoljuba. On u početku nije priznavao ubistvo, ali je ubrzo zbog dokaza bio primoran da prizna svirepo ubistvo, kakvo se u ovom kraju ne pamti.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de