Gradska hronika

Đenadić dao ostavku, novi direktor Tigra AD Branislav Čurić

Na sednici Nadzornog odbora Tigar a.d, održanoj 20.6.2016. godine, imenovan je novi generalni direktor kompanije.

Dosadašnji generalni direktor Nebojša Đenadić na jučerašnjoj sednici podneo je ostavku na mesto generalnog direktora i izvršnog direktora za korporativno upravljanje.  Protekle tri godine, od njegovog imenovanja na poziciji generalnog direktora Tigra a.d, koje su značajne za kompaniju, iz razloga što je postavljenje usledilo u trenutku kada se Tigar grupa susretala sa najvećim problemima. Tada je pokrenuta proizvodnja, korigovani bilansi nakon detaljnog sagledavanja, sačuvani izvozni poslovi i dovedeni novi kupci, isplaćene skoro sve zaostale zarade. U cilju normalizacije poslovanja sistema koji je prezadužen, ušlo se u sprovođenje Unapred pripremljenog plana reorganizacije, kao modela za rešavanje nagomilanih starih dugova. Ostvareni rezultati kompanije pokazuju znatno poboljšanje, a izgrađen je i novi objekat fabrike za proizvodnju gumenih smeša.

Na mesto novog generalnog direktora imenovan je Branislav Čurić, koji je u prethodnih godinu i po dana kao zamenik Nebojše Đenadića bio uključen u sve ključne aktivnosti kompanije i dao ogroman doprinos stabilizaciji prodajnih aktivnosti. Nadzorni odbor je jednoglasno podržao predlog dosadašnjeg generalnog direktora i zahvalio se gospodinu Đenadiću na ogromnom doprinosu.
Nebojša Đenadić i dalje ostaje deo tima kompanije Tigar i biće nadalje angažovan na finalizaciji jednog vrlo značajnog segmenta iz plana reorganizacije.
Imenovani Branislav Čurić, izvršni direktor za komercijalu i marketing po struci je diplomirani ekonomista, koji je u Tigru zapošljen od 1998. godine. Od samog početka svog radnog angažovanja bio je u službi prodaje. Na mesto izvšnog direktora za komercijalu i marketing postavljen je 2014, a funkciju zamenika generalnog direktora obavljao je od 2015. godine.žišta i kupaca, vku na mesto generlanog direktora i 
Na istoj sednici Nadzornog odbora, na mesto izvršnog direktora za korporativno upravljanje imenovana je Nataša Pop-Krstić, koja je u Tigru zapošljena od 2001. godine. Po zvanju je diplomirani menadžer internacionalnog biznisa. Najpre je bila angažovana u Tigar Inconu, potom u Funkciji podrške korporativnog upravljanja. Obavljala je i poslove direktora za koordinaciju poslovnog sistema, direktora za korporativno upravljanje i šefa kabineta generalnog direktora Tigra a.d.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker