Ostale vesti

Demontiranje parazitskog sistema jedini spas za Srbiju

Nosilac liste “Dosta je bilo” Saša Radulović kritikovao je partijsko zapošljavanje u Srbiji, napominjući da bi, kada bi se taj problem rešio i demontirao stranački parazitski sistem, Srbija ne bi imala deficit, nego suficit.

sasa radulovic 1

„Ako pretpostavimo da je samo 15 posto partijski zaposleno viška u javnom sektoru, dakle, ne 15 posto viška lekara ili profesora, nego partijski zaposlenih kadrova koji faktički ništa ne rade, to je trošak od milijardu i po evra godišnje. Milijardu i po evra“, izjavio je Radulović.

„Ako na to dodamo još burazersku ekonomiju i trošak toga, prelazimo preko dve milijarde i dolazimo do dve i po. Ukupan deficit Srbije je na godišnjem nivou manji od tog iznosa“, naglasio je lider pokreta „Dosta je bilo“.

Saopštenje

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Slažem se s Radulovićem da su troškovi zapošljavanja nepotebnih ljudi o trošku budžeta izuzezno štetni i da taj novac može da se usmeri na višestruko korisne ciljeve koji će vratiti novac u budžet, ali mi je računica prilično proizvoljna iz prostog razloga što je nemoguće precizno proračunati tako nešto.

    Međutim, mene brine, čini se, mnogo opasnija pojava koja odnosi mnogo više novca i pravi veće štete, a može prezizno da se odredi. Vlast dozvoljava da vlasnici privatnih preduzeća koji su u isto vreme i finansijeri stranaka uzumaju kredite od banaka u državnom vlasništvu ili dobijaju novac od kojekakvih državnih agencija, a potom kredite ne vraćaju, već se lično bogate. Na kraju se šteta opet svali na krajnje osiromašene poreske obveznike koji tako pomažu privatnike sa političkim vezama.

    Imovinske razlike se gomilaju, nezadovoljstvo raste, vlast povlači samo “kozmetičke” poteze i nastavlja po starom, afere se zataškavaju, tužbe zastarevaju, reforme se samo najavljuju, mediji konstruišu stvarsnost, a građani je gutaju…

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker