Gradska hronika

Delegacija iz Hrvatske posetila Slobodnu zonu

Posle Beograda i Niša, delegacija Primorsko-Goranske županije Republike Hrvatske, je nakon posete Opštine i Okrugu, posetila i Slobodnu zonu u Pirotu, gde se razgovaralo o privrednoj saradnji ovog dela Srbije sa Rijekom i okolinom.

PV delgacija zupanije u slobodnoj zoniPetar Mamula, zamenik župana, Marko Filipović zamenik gradonačelnika Rijeke, Tomislav Palalić, direktor aerodroma na Rijeci i Mirela Ahmetović, načelnica opštine Omišalj na Krku, konstatovali su da je saradnja potrebna pre svega u proizviodnji zdrave prirodne hrane, trgovini i u turizmu.

U našoj opštini protekle sezone zabeleženo je preko 700.000 noćenja, uglavnom stranih turista. Vi imate odličan sir-kačkavalj i to može biti samo početna tačka u budućoj saradnji-rekla je načelnica pomenute hrvatske opštine.

Dragan Kostić, direktor pirotske Slobodne zone Pirot smatra da je moguća saradnja najbolje i najuspešnije zone u Srbiji sa lukom Rijeka, najvećom na Jadranu, dok je direktor riječkog aerodroma Tomislav Palalić, naglasio da se već razmatra saradnja sa niškim i sofijskim aerodromima, koji bi pospešili turizam.

Tekst i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker