Lokalna samouprava

Definisani strateški prioriteti NALED-a, Vasić na Godišnjoj skupštini ove važne organizacije

Danas, 24. aprila 2018. u Beogradu gradonačelnik Pirota i član UO NALED-a mr Vladan Vasić prisustvovao je XII godišnjoj redovnoj Skupštini NALED-a. Na velikom zasedanju privatnog, javnog i civilnog sektora, gotovo 300 članova sagledalo je ostvarene rezultate i strateške ciljeve NALED-a za naredne četiri godine i definisalo reformske prioritete za 2018/19. Članovi NALED-a u okviru XII godišnje skupštine izabrali su strateške prioritete i ciljeve organizacije za period 2018-2021. i zajedno s partnerima sagledali ključne reformske rezultate i zajedničku viziju Srbije i regiona u naredne tri godine.

Na drugom, svečanom delu skupštine „ZAJEDNO ZA KONKURENTNIJI REGION“ i u prisustvu istaknutih privrednika, gradonačelnika i lidera državnih i međunarodnih institucija iz zemlje i inostranstva, predstavljena je inicijativa za institucionalizaciju saradnje zemalja jugoistočne Evrope (BFE SEE) na usaglašavanju i unapređenju poslovnog okruženja i uručeni certifikati opštinama i gradovima koji nude najbolje uslove za investiranje u Hrvatskoj, Makedoniji, BiH, Crnoj Gori i Srbiji.

Događaj su otvorili predsednik UO NALED-a Aleksandar Ružević, premijerka Srbije Ana Brnabić i ambasador Nemačke u Srbiji Axel Dittmann. O značaju regionalnog povezivanja i harmonizacije uslova za poslovanje govorili su šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrizi, direktor za jadranski region Evropske investicione banke Miguel Morgado i član Regionalne mreže za povoljno poslovno okruženje ispred Hrvatske Saša Drezgićs.

Sednici su prisustvovali i predstavnici Slobodne zone Pirot na čelu sa direktorom SZP dr Draganom Kostićem.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker