Gradska hronika

Dečja nedelja: Osnovci oslikavaju mural

U okviru obeležavanja Dečje nedelje Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača organizovala je niz aktivnosti od kojih je posebno interesantno oslivanje murala u OŠ “Vuk Karadžić” gde će učenici viših razreda ove škole sa profesorima VŠSS za obrazovanje vaspitača Draganom Dragutinović i Bojanom Nikolić naučiti i oslikati svoj prvi mural. 

Po rečima profesorki Nikolić i Dragutinović, cilj ove aktivnosti je produkcija likovnog rada – murala u formi zidne slike koja nosi određenu poruku, kao i kreativno oplemenjavanje javnog prostora.

-Deca će se upoznati sa tehnikom izrade murala, izborom i pripremom zidne površine , prenošenjem idejnog i kompozicionog rešenja na zidnu površinu. Takođe naučiće kako da oslikaju zidnu sliku adekvatnim materijaom i kako da zaštite mural. Aktivnosti se izvode u saradnji sa predmetnim nastavnikom mr Vladimirom Dončevim. Učesnici radionice su učenici Mila Đorđević, Katarina Stanković, Nemanja Jovanović, Ksenija Tošić, Jana Popović i Anđelika Videnović-kažu profesorke Nikolić i Dragutinović.

Osim ovog programa, VŠSS za obrazovanje vaspitača juče je organizovala radionicu pod nazivom “Krugovi sreće” u okviru koje su u centru grada na prostoru ispred Galerije Čedomir Krstić deca iscrtavala siluete sopstvenih tela i tela svojih drugova na papiru u boji koristeći igru svetlosti i senke. Na kraju su u završnom delu izvršili isecanje figura sa formata papira i spjili ih u “krug sreće”. Ova jedinstvena umetnička instalacija postavljena je na prostoru gradskog trga.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker