Sport

Danica Gogov: Posle Ukrajine i samoizolacije marljivo radi i sprema se za nove poduhvate

Posle mukotrpnog povratka iz Ukrajine sa Balkanskog prvenstva i  izolacije od 28 dana, Danica Gogov, najbolja  pirotska i srpska  hodačica, marljivo radi i priprema se za neke buduće podvige.

Sasvim slučajno,  ovih dana sreli smo Danu u okolini Zavojskog jezera, na jednoj šumskoj stazi u pratnji  budućeg životnog saputnika i trenera  Predraga  Krstovića. Naravno, van policijskog časa.

-Dana je u Ukrajini imala izuzetno uspešan nastup i osvojila treće mesto sa reprezentacijom, u kojoj je inače bila najbolja. Završila je i sa samoizolacijom, a sada slede pripreme i održavanje forme, mada se još uvek ne zna kalendar takmičenja na nacionalnom, ali i internacionalnom nivou. Zbog korone je sve jedna velika nepoznanica-rekao nam je Krstović.

Poznata altletičarka, nacionalna i balkanska šampionka, kaže da je zaista bilo teško održati kakvu-takvu formu u uslovima izolacije zbog povratka iz inostranstva. Osim što je vredno radila u stanu, svakodnevno je  silazila i pela se stepenicama od prizemlja do osmog sprata.  U proseku ovo je radila bar dvadesetak puta dvevno.  Kako navodi ova skromna devojka  tereni oko Zavojskoj jezera su idealni za trening jer ima i tvrde i meke podloge. Može se hodati po šumskim stazama, ali i po asfaltu, po besprekornom staroplaninskom vazduhu.

Zbog poznate situacije sa koronom  Dana koja je poslednjim rekordom na 20 kilometara povratila primat u srpskom hodanju za žene,  u narednom periodu  će uporno raditi jer želi da bude učesnica olimpijskih igara i da na taj način ostvari  san svakog sportiste-učešće na OI u Japanu.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker