Korona virus

Danas stupile na snagu nove mere za suzbijanje epidemije COVID 19

Vlada Republike Srbije nedavno je usvojila novi set mera u cilju sprečavanja širenja epidemije izazvane korona virusom. Primena novih protivepidemijskih mera počela je sa današnjim danom. 

pirot korona zavod za javno zdravlje

Nove protivepidemijske mere su:

-Skraćenje radnog vremena do 18 časova restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kladionicama i tržnim centrima.

– Obavezno i bezuslovno korišćenje zaštitne opreme ( nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom u onim situacijama gde se ne mogu izbeći medjuljudski kontakti.

-Zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, tržni centri i slični objekti za koje važi propisno ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta ( minimum 4 metra kvadratna po osobi)

-Omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

-Stroga kontrola obaveze nošenja zaštitnih maski u vozilima javnog prevoza uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu od deklarisanog kapaciteta vozila.

-Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacija) kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Navedene mere su oročene na period od 10 dana i biće iznova razmatrane u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.
Vlada koristi i ovu priliku da još jednom zamoli i najsnažnije apeluje na sve građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim sugrađanima.

Sve usvojene mere imaju za cilj isključivo očuvanje života i zdravlje građana.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker