Korona virus

Danas 49 pozitivnih na covid19 iz Pirotskog okruga

PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH

Na današnji dan registrovano je ukupno 49 POZITIVNIH lica sa područja okruga (na PCR testu 26 pozitivnih i na antigenskom 15 pozitivnih (Pirot 30, Dimitrovgrad 11, Bela Palanka 8. Danas, 27.11.2020. poslat je 41 uzorak na PCR test u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu.

Na osnovu pristiglih prijava za zarazne bolesti iz KC Niš i zdravstvenih ustanova sa okruga, od POČETKA EPIDEMIJE PCR i antigenskim testom  do danas je laboratorijski potvrđeno 948 osoba: u Pirotu 574, Babušnici  72, Beloj Palanci 162; Dimitrovgradu 142. Od početka epidemije do danas registrovano je 31 umrlo lice sa područja okruga.

PROCENJUJE SE DA JE BROJ ZARAŽENIH SEDAM DO DESET PUTA VEĆI OD BROJA LABORATORIJSKI POTVRĐENIH (zbog postojanja velikog broja asimptomatskih slučajeva, zato što se mnogi oboleli ne jave lekaru, kao i da se mali broj obolelih testira).

      Sva lica potrđena na  COVID u zavisnosti od težine kliničke slike su u kućnoj ili bolničkoj izolaciji. (1125 lica su u izolaciji). Danas je naložena mera kućne izolacije za 106 lica, a ukinuta za 21 lice (potvrđeni i njihovi kontakti). I dalje se povećava se broj pregleda u COVID ambulantama: u DZ Pirot juče je obavljeno 275 pregleda, u Dimitovgradu 85, u DZ Babušnica 49 i u DZ Bela Palanka 54 pregleda.

     Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici procenjuje se kao  VANREDNA ali STABILNA, u Pirotu kao izrazito NEPOVOLJNA koja prelazi u VANREDNU sa tendencijom pogoršanja.

     Na grudnom odeljenju Opšte bolnice Pirot leči se 10  bolesnika sa pneumonijom (3 iz Dimitrovgrada, 6 iz Pirota i 1 iz Babušnice). Prebačena su još tri bolesnika u KC Niš. U Kliničkom centru Niš leči se UKUPNO 27 bolesnika sa područja našeg okruga i to: 12 bolesnika  iz Pirota od kojih je 4 na intenzivnoj nezi, 9 iz Dimitrovgrada, 4 iz Bele Palanke i 1 iz Babušnice.

  INTENZITET VIRUSA JE VRLO VISOK !!! U NAREDNE DVE NEDELJE OČEKUJE SE PORAST BROJA OBOLELIH. STROGO POŠTUJTE NALOŽENE PREVENTIVNE MERE.

                                                                                         Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

                                                                                                Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker