Sport

Da li će košarkaši Pirota uspeti da se revanširaju Kraljevčanima za poraz u Pirotu?

Posle, relativno, poduže pauze od desetak dana, s obzirom da je utakmica prošlog kola protiv ekipe Tamiša odložena, košarkaši Pirota sutra, u subotu, igraju u Kraljevu protiv Sloge. Košarkaši Pirota su u usponu forme i posle nesrećnog poraza u Kragujevcu treba očekivati da će dati sve od sebe i, zašto da ne, zabeleže pobedu u gradu košarke. Đukan Đukanović kaže da se odlično radilo prethodnih dana i da maksimalno motivisani ulaze u sutrašnji duel.

“Ostalo je još sedam utakmica i svaka od njih je priča za sebe. Generalno, u poslednjih nekoliko kola igramo dobro. Nažalost, sa ispuštenom pobedom u Kragujevcu situacija bi bila sasvim drugačija i imali bismo čistiju situaciju u borbi za opstanak. Moramo na svakoj utakmici biti na sto posto i pokušati da zabeležimo što više pobeda. Ekipa Sloge je jedna iskusna i veoma dobra ekipa. Na domaćem terenu igraju jako dobro, to je Klub sa ogromnom tradicijom, Kraljevo je grad košarke, ali mislim da imamo čemu da se nadamo. Moramo da gledamo pre svega sebe i mnogo će toga zavisiti od nas samih, pristupa, smirenosti i koncentracije na toj utakmici. Apsolutno poštujem protivnika. Klub, ekipa i svi ljudi u Klubu zaslužuju maksimalno poštovanje, ali da bismo ostali u ligi moramo da verujemo u sebe mnogo više nego što bismo se plašimo bilo koga”- izjavio je Đukanović.

Ritam odigravanja utakmica nije bio naklonjen košarkašima Pirota. U dva navrata u sedam dana po tri veoma jake utakmice, sada pauza od deset dana. Ali, kako za ostale, tako i za košarkaše Pirota kaže, trener, Filip Socek”.

“Jeste da nam je odlaganje utakmice došlo u nezgodnom trenutku, jer smo bili u dobrom treningu i usponu forme. Ali, malo smo se regenerisali i pripremili za utakmicu sa Slogom. Specifičan deo sezone pred kraj, igrači malo ulaze u zamor, a i samo po sebi je teško prvenstvo. Ali, nema šta, moramo da se pregrupišemo i maksimalno spremni uđemo u utakmicu. Drago mi je da igrači osećaju generalno dobru formu, to je najbitnije i njihovo samopouzdanje. Na nama je da sutra damo sve od sebe i nadam se pozitivnom rezultatu. Vrlo, vrlo teško gostovanje, i oni su u dobroj formi, vrlo iskusna ekipa sa dva – tri odlična pojedinca. Mi znamo naše kvalitete i prednosti i probaćemo da to valorizujemo sutra na utakmici”.

Utakmica u Kraljevu počinje u 19 časova.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker