Gradska hronika

Čuveni vaterpolista preminuo za volanom kod Osmakova

Legenda srpskog i jugoslovenskog vaterpola Nenad Manojlović(60) preminuo je večeras za volanom svog automobila dok je putovao iz Beograda za Sofiju, blizu skretanja za selo Osmakovo, saznaju Pirotske vesti iz policijskih izvora.

Manojloviću, koji je upravljao automobilom u kome je imao troje saputnika pozlilo je na magistralnom putu, uspeo je da zaustavi automobil nakon čega su saputnici pokušali reanimaciju, pozvali hitnu pomoć, ali su lekari nažalost mogli samo da konstatuju smrt. Manojlović je sa svojim saradnicima putovao na stručni seminar u Sofiju u Bugarskoj.

man

Nenad Manojlović je rođen 1954. U karijeri je najviše igrao za Partizan. Bio je trener crno-belih sa kojim je osvojio duplu krunu 1995. Uspešno je vodio i Niš. Reprezentaciju SR Jugoslavije odnosno Srbije i Crne Gore je vodio u periodu od 2000. do 2004. Na Olimpijskim igrama je osvojio srebro 2004 i bronzu 2000. Sa svetskih prvenstava ima srebro 2001 i bronzu 2003, sa evropskih prvenstava zlata 2001 i 2003, sa Svetskog kupa bronzu 2002 i sa Svetske lige srebro 2004.

A.Ć.

foto Wikipedia

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker