Sport

Čučković : Samo ulaganje u mlade donosi rezultate na dugi rok

Novi trener kadetske i omladinske selekcije Radničkog, proslavljeni internacionalni trener Jovo Čučković, u razgovoru za Pirotske vesti kazao je da je opredeljenje nove uprave Radničkog da se posebna pažnja posveti unapređenju kvaliteta rada sa mladima ispravna strategija koja sigurno donosi rezultate na dugi rok. Sportski direktor Radničkog Dragan Stanković kazao je  Pirotskim vestima da se nakon Čučkovića, pregovori vode sa strategom Milanom Ćirićem, a jedna od mogućnosti je i uspostavljanje saradnje sa Coerver couching Serbia, organizacijom koja promoviše najbolji sistema rada sa mladim fudbalerima u svetu.

jovo cuckovic_5

Čučković kaže da Pirot ima puno mladih talentovanih igrača.

-Glavni zadatak sadašnje uprave i kluba je da unapredi omladinski fudbal. Da napravimo dobru školu, koja treba da dopunjuje prvi tim kroz stručan rad koji treba da bude dugoročan i uspešan, s obzirom da infrastrukturu koju Radnički poseduje i na tradiciju koju ima. Smatram da Pirot to zaslužuje i da tu ima dosta talentovane dece i da bi to trebalo da bude jedna škola koja daje rezultate što bi bilo odlično i za prvi tim-kaže Čučković.

jovo cuckovic_3

Po njegovim rečima, bez ulaganja u škole i sopstveni kadar nema budućnosti.

-Zbog toga su loše prošli fudbalski centri poput Kragujevca, Kruševca i drugi. Prvo mora da se organizuje škola stručno. Poznato je da smo mi u Srbiji talentovani za sve sportove sa loptom. Greške se prave zbog naglih promena. Mi počnemo da radimo ozbiljno, na kraju dođe neko drugi to poništi. To je dugoročni proces. Vidim da su strukture u gradu za, da deca mogu da se na kvalitetan način bave sportom i da uspeju profesionalno da se bave sportom. Mislim da su planovi rukovodstva Radničkog da se što više ulaže upravo u rad sa mladima prava stvar. Ako to uspeju, mislim da će se to višestruko isplati. Malo sredina tako radi. Mislim da grad Pirot zaslužuje to jer ima dobru infrastrukturu i talentovane dečake-kazao je Pirotskim vestima Čučković.

jovo cuckovic_4

Sportski direktor Radničkog Dragan Stanković kazao je da se, nakon dovođenje Čučkovića, koji će značajno poboljšati kvalitet rada sa mladima u Radničkom, na tome neće stati jer se već pregovara sa još jednim poznatim trenerom Milanom Ćirićem.

-Kao što smo rekli kad smo dolazili u klub mi moramo mnogo više da ulažemo u rad sa mlađim kategorijama tako da smo napravili saradnju sa Jovom Čučkovićem, iskusnim trenerom u radu sa mlađim selekcijma. On će da pomaže u radu svim našim trenerima i sada nam je potrebno samo strpljenje. To će našim trenerima mnogo značiti. Nama je u planu i Milan Ćirić, videćemo dokle ćemo da stignemo u razgovorima, a ako do toga ne dođe, u planu nam je saradnja sa Coerver koučing Srbija, da sa njima napravimo dogovor, kako bi se rad sa mladima doveo na najviši nivo, što ovaj kluba svakako i zaslužuje-zaključuje Stanković.

cuckovic_resize

Jovo Čučković sinoć je najpre trening održao sa kadetskom selekcijom Radničkog, a nakon toga i sa omladincima.

kadeti radničkog_resize

tekst, foto, video, montaža Aleksandar Ćirić

 

 

 

 

Slične vesti

Jedan komentar

  1. Докле год се питају политичари уместо стручњака,играћемо у Доњој Мутници, Мрштанима и сл.Може и Капело да дође,неће нам помоћи.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker