Sport

Crvena Zvezda bolja od Radničkog

U prvom kolu Omladinske lige Srbije Radnički je dočekao Crvenu Zvezdu. Omladinci gostiju bili su bolji i pokazali dobru igru i visok individualni kvalititet. Het trikom Joveljića, Crvena Zvezda je pobedila 3:2.

Radnički je igrao u sledećem sastavu:

Cvetanović, Tričković, N. Nikolić, Mihajlović, Mijalković, Petrović, Đorđević, Radenković, Grujić, Jovanović i D. Nikolić

Rezerve: Tošić, cvetković, Kamenović, Filipović V, Filipović L., Stamenković Marko i Jovanović DImitrije

Crvena Zvezda je igrala u sledećem sastavu:

Gordić, Kostić, Terzić, I.Ilić, Jokić, Rakić, Mihajlović, Bosić, Joveljić, L.Ilić, Stanojev

Rezerve: Simonović, Janković, Kovač, Nikolić V., Đorđević Vukan, Gavrić, Šikanjić

Prvi gol na utakmici postigli su omladinci Radničkog u 28.minutu. Prva šansa za Bele, nakon centaršuta i nespretne intervencije odbrane gostiju. Promašenu loptu Đorđevića, u gol je ugurao Luka Jovanović.

U narednih pet minuta preokret Zvezde. Dominantni napadač Dejan Joveljić, postigao je dva gola. Drugi gol postignut je iz jedanesterca, a svoj treći gol upisao je u poslednjem minutu prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu nastavljena je inicijativa Zvezde, ali je konačan rezultat postavio je Stefan Mihajlović, glavom iz prekida.

Zvezda je bila opasnija tokom cele utakmice, ali su mladi Beli pružili dostojan otpor i pokušali najviše borbenošću da osvoje bodove. Za Crvenu Zvezdu nastupio je danas i Piroćanac, Vukan Đorđević.

Trener gostiju, Milan Lešnjak zadovoljan je rezultatom i pruženom igrom svojih fudbalera, uz želju da Radnički ostvari svoje ambicije u ovoj sezoni. Lešnjak smatra da nijednoj ekipi neće biti lako da osvoji bodove u Pirotu.

Bratislav Mitrović trener Radničkog čestitao je gostima na pobedi. Zadovoljan je borbenošču svoje ekipe, ali danas se nije moglo bolje sa ovakvom ekipom. Mitrović veruje da će njegovi fudbaleri iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje.

Foto – Martin Nešić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker