Korona virus

Covid19: Registruju se sporadični slučajevi, od 21 uzorka NIJEDAN pozitivan

Od početka epidemije do 26.08.2020.g. na području okruga ukupnoje uzorkovan 3471 bris na RT-PCR. Danas je uzorkovano 28briseva koji su poslati u IZJZ Niš.

Od ukupnog broja testiranih na okrugu do danas je laboratorijski potvrđeno 365 osoba: u Pirotu  245, Babušnici  36, Beloj Palanci : 80 ; Dimitrovgradu 4. Od početka epidemije do danas, 26.08.2020. registrovano je 25 umrlih lica (do kraja maja 19 lica i u julu iavgustu 6 umrlih lica) sa područja pirotskog okruga.

Na dan 25.08.2020.g. iz laboratorije IZJZ Niš stigli su rezultati za 21 uzorak i svi su NEGATIVNI.

U letnjem epidemijskom talasu registrovano je 209 laboratorijski potvrđenih lica Pirot-136, Bela Palanka-60, Babušnica10 i Dimitrovgrad -3. Sva lica potvrđena na COVID u zavisnosti odtežine kliničke slike su u kućnoj izolaciji kao i članovi njihovihporodica (39 lica su u izolaciji).

Na grudno odeljenje Opšte bolnice Pirot  danas  nije primljen nijedan bolesnik pod sumnjom  na covid infekciju.   U prošloj nedelji broj pregleda u Kovid ambulantama u odnosu na prethodnu nedelju je u opadanju (oko 30% su prvi pregledi a 70% kontrolni) .  

Epidemiološka situacija u Pirotu je i dalje NESIGURNA, ali stabilna. U POSLEDNJOJ NEDELJI REGISTRUJU SE SPORADIČNI (pojedinačni) SLUČAJEVI I PAD BROJA OBOLELIH, što je svakako rezultat MERA PREVENCIJE.

Uzimajući u obzir epidemiološku situaciju u R Srbiji postoji i dalje rizik za PRELIVANJE obolelih iz drugih mesta u Srbiji, zbog turističkih putovanja, odlaska na posao u drugi grad, kao i drugih kretanja stanovništva.

Neophodno je i dalje odgovorno ponašanje svakog pojedinca ipoštovanje preventivnih mera Kriznog štaba Republike Srbijeza suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 na javnim mestima  u zatvorenom i otvorenom prostoru ( nošenje zaštitnih maski, fizička distanca, higijena ruku, dezinfekcija …) kako bi održaliepidemiju pod kontrolom.

Virus još uvek cirkuliše u populaciji!!!

                                                                                                Centar za kontrolu i prevenciju bolesti

                                                                                                     Zavod za javno zdravlje Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker