Korona virus

COVID19: Pirotski okrug – 21 oboleo, Pirot – 19. Još jedan smrtni slučaj

Na teritoriji Pirotskog okruga, prema poslednjim podacima pirotskog Zavoda za javno zdravlje, 21 osoba je obolela od COVID19 virusa, od čega je 19 u Pirotu i dve osobe u Babušnici. Nažalost, zabeležen je još jedan smrtni slučaj, preminula je osoba stara 54 godina iz Pirota, koja je bolovala od dijabetesa.

Pet osoba hospitalizovano u Opštoj bolnici Pirot. Svi stabilno. Tri bolesnika prebačena za Niš, jedan na respiratoru.

Na današnji dan u Opštoj bolnici Pirot hospitalizovano je pet obolelih lica  i svi su u stabilnom stanju. Ostala tri hospitalizovana bolesnika su prebačena u KC Niš, jedan bolesnik je na respiratoru.
Na osnovu epidemioloških ispitivanja na području pirotskog okruga registrovane su 132 obolele osobe, tačnije osobe koje su pod epidemiološkim nadzorom i imaju simptome virusa Covid 19, a bili su u bliskom kontaktu sa laboratorijski potvrđenim slučajevima i nalaze se u kućnoj izolaciji.
Od početka epidemije  je pod zdravstvenim nadzorom  610  kontakata ( unutar porodica, radnog mesta ili je kontakt ostvaren na drugi način, policija, čuvari u Pritvoru ….) koji su imali kontakt sa obolelima, verovatnim i potvrđenim slučajevima.
Epidemiološka situacija se iz sata u sat pogoršava, u naredne dve nedelje pojačati sve preporučene mere Vlade Republike Srbije, poručuju stručnjaci Zavoda. 
Centar za kontrolu i prevenciju bolesti
ZZJZ Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker