Gradska hronika

Ćirić očekuje odgovor Sertića

U pismu upućenom Ministastvu privrede,Okružni odbor Samostalnog sindikata u Pirotu i lokalna vlast navode da očekuju, da se privatizacija “Prvog maja” AD u restrukturiranju obavi na aukciji, a ne po metodu prodaje imovine iz stečaja-kaže Rodoljub Ćirić, predsednik Okružnog odbora Samostalnog sidnikata.

pirot, rodoljub ciric predsednik samostalnog sindikata

Pomenuto pismo je  nadležnom Ministatsvu upućeno još pre Nove godine, međutim, za sada odgovora nema, navodi Ćirić i dodaje da je potpisnik ovog pisma i mr Vladan Vasić, predsednik opštine.

-U obrazloženju našeg predloga, upućenom Ministastvu  rekli smo da, za “Prvi maj”AD postoje zainteresovani kupci i da bi bilo najbolje da se proda na aukciji, jer za razliku od stečaja, to praktično znači nove investicije i zapošljavanje. Drugi razlog je to, što ovo preduzeće u poslednje dve godine nije dobilo ni jedan jedini dinar na ime subvencija, već radi na tržištu-kaže Ćirić.

prvi maj AD

U pomenutoj firmi trenutno je zaposleno pedesetak radnika u nekoliko celina.  Osim proizvodnog pogona nekadašwe trikotaže,  preduzeće poseduje i prodavnice, ali i Hotel “Stadion”. kako Piurotske vesti saznaju među zainteresovanima za kupovinu firme su pojedine bugarske firme, ali i preduzeća iz centralne Srbije.

Predlog da se “Prvi maj”AD u restrukturiranju proda  po metodu iz stečaja, nezvanično je potekao od Agencije za privatizaciju.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker