Gradska hronika

Ceo Pirot čita Pirotske vesti!

Pirotske vesti od juče možete čitati i na mobilnom telefonu jer je svim korisnicima “android” telefona besplatno dostupna android aplikacija Pirotskih vesti koju je uradila domaća pirotska pamet-firma “OneIT”.  Aplikaciju možete skinuti tako što u “Google play” aplikaciji u mobilnom telefonu kliknete na pretragu i potražite Pirotske vesti, ili klikom na gornji desni baner na web portalu Pirotskih vesti.

 

novembar

Lansiranje android aplikacije logičan je sled okolnosti s obzirom na sve veću posećenost portala koji obara sve rekorde i već par meseci ubedljivo je najčitaniji portal u Pirotu. Tako je po zvaničnoj analitici Gugla, u periodu od 23. novembra do 23. decembra na portalu Pirotskih vesti otvoreno ukupno 333.311 stranica, ostvarno 55.535 poseta, od čega je 21.603 jedinstvenih posetilaca.gugl analitika1

Imajući u vidu da portal funkcioniše svega nekoliko meseci posećenost je izuzetna, o čemu svedoče i grafikoni koje možete videti.

jedinstveni posetioci analitika

Osim Srbije, odakle je oko 80 posto poseta sajtu Pirotskih vesti, interesantan je podatak da je 20 procenata posetilaca iz inostranstva, najviše iz SAD-a, ali i Australije, Kine, Nemačke, Francuske, Rusije i mnogih drugih zemalja. Reč je o ljudima koji su poreklom sa ovih prostora a kojima su Pirotske vesti svojevrsna veza sa svojom rodnom grudom. Na jednom od najpouzdanijih sajtova koji se bave globalnim rejtingom portala www.alexa.com može se videti da je portal Pirotskih vesti u poslednja tri meseca na svetskoj rang listi sajtova napredovao za čak 2.7 miliona pozicija. . Takođe, nadamo se da ćete imati razumevanje za greške koje se ponekad potkradu, a sve iz razloga što redakcija Pirotskih vesti na raspolaganju ima samo jednog novinara, koji je ujedno i urednik i fotoreporter pa je gotovo nemoguće ispratiti sve relevantne događaje, koji se neretko preklapaju i prezentovati ih nakon toga na portalu bez ijedne slovne greške, lapsusa i slično.

pregled publike

Zahvalan na poverenju

urednik, novinar i fotoreporter Pirotskih vesti

Aleksandar Ćirić

 

Slične vesti

4 Comments

  1. Cestitke za aplikaciju. Sada je lakse i brze citati vesti i gledati fotografije. Sa druge strane, veliki minus za pirocance koji pisu premalo komentara, ali zato su u kafani i na ulici spremni da kritikuju sve i svasta, a ovde gde mogu da na jedan civilizovan nacin iznesu svoja opazanja, tu svoju mogucnost ne koriste. Veliki pozdrav redakciji i redovnim komentatorima koji se potpisuju kao Dusan Marinkovic, Pazljivi posmatrac, Unapredimo pirotski okrug itd.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker