Gradska hronika

Čarobno “nebo” nad Pirotom

Mreža plavih svetiljki kojom je ukrašen centar Pirota pred doček Nove godine koji će se tradicionalno organizovati na glavnom gradskom trgu, predstavlja pravu atrakciju za sve ljubitelje šetnje centrom grada u večernjim i noćnim satima, naročito najmlađe.

centtar pirota

Ove godine će sve koji se odluče da Novu godinu dočekaju na centralnom gradskom trgu zabavljati trubački orkestar Saše Krstića, a biće služeno i kuvano vino, rakija i čaj. Od 21 sat do pola sata pred ponoć puštaće se muzika sa razglasa. Tada nastupaju trubači koji će svirati sve do jedan sat iza ponoći. Tačno u ponoć počeće i tradicionalni vatromet. Organizator dočeka Nove godine na trgu je Dom kulture.

tekst i fotografija Aleksandar Ćirić

Slične vesti

3 Comments

  1. Ma sve su se pretrgli da ukrase…ovija sto prodaju cestitce imaju povise sijalicke na tezgutu sto su stavili da im svetle ko reklama…da dademo svi po nekoji metar od doma da se ulepsa malko bolje jer su ovuja godinu udarili na stednju 🙂

  2. Pirot bi trebao da dobije status GRADA u Republici Srbiji ali se tome narocito protivi=Pirotska opozicija!!!??? Razlog?Da covek ne poveruje ali im je objasnjenje da ce onda Mr.Vladan Vasic moci opet da se kandiduje ali ovoga puta ne kao ranije za “Predsednika Opstine” nego za GRADONACELNIKA pa ce “da vlada jos 8 godina”.KAd cujem ovakve razloge,iako licno i personalno nisam NIKADA upoznao tog coveka,zazelim da “VLADA” jos 100 godina!

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker