Gradska hronika

Carinici zaplenili robu u dubinskoj kontroli

Carinici su 2. novembra 2015. godine u akciji dubinske kontrole koju su izveli oko 18 časova na putu Niš-Dimitrovgrad, otkrili krijumčarenu robu za koju se sumnja da povređuje prava intelektualne svojine. zaplenjene patike

Robu su pronašli službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina tokom detaljne kontrole kombija „Volkswagen Crafter TDI“ koji pripada kurirskoj službi iz Šapca.

S obzirom da je u prethodnom periodu otkriveno više pokušaja krijumčarenja robe u vozilima kurirske službe, carinici su odlučili da detaljno pregledaju i ovaj tovar, zbog čega su i zaustavili kombi kod skretanja za Belu Palanku.

Detaljnim pregledom otkriveno je deset džakova robe sa oko 300 odevnih predmeta bez navedene adrese onih kojima su upućeni, dok je 143 para cipela i čizama i oko 50 parfema pronađeno u kutijama na kojima su bile ispisane adrese primalaca.

Među pomenutom garderobom i obućom našle su se i krivotovorene robne marke poput „Adidas“, „Nike“, „Ugg“, „Boss“, a među pafemima „Paco Rabanne“, „Yves Saint Laurent“, „Coco Chanel“.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker