Politika

Bura oko vanredne sednice

Povodom (ne)održavanja vanredne sednice SO Pirot vezano za situaciju u kompaniji AHA Mura Prvi maj danas su konferencije za novinare držali i predstavnici vladajuće većine kao i predstavnici opozicije. Iz opozicije su pozvali novinare na sutrašnju sednicu sa početkom u 10 sati, dok u vladajućoj većini kažu da sednice ipak neće biti.

ACA_5262_resize

Sekretar SO Pirot Saša Jovanović kazao je da ne postoje uslovi za održavanje vanredne sednice SO Pirot jer nije ispunjen osnovni uslov, postojanje 19 potpisa odbornika na zahtevu za održavanje sednice.

-Sednica neće biti održana jer se nisu stekli uslovi predvidjeni Statutom, Zakonom i Poslovnikom SO Pirot da se ista održi, odnosno ne postoje validnih 19 potpisa odbornika SO Pirot koji mogu zakazati vanrednu sednicu. Da podsetimo, najpre je dostavljen spisak sa 19 potpisa odbornika, među kojima je bio i potpis Dimitrija Vidanovića, koji je podneo ostavku na odborničko mesto imajući u vidu da je u međuvremenu imenovan na funkciju načelnika Pirotskog okruga. Zbog toga sam obavestio podnosioce potpisa da spisak nije validan i zamolio da se revidira i dao primeren rok za dostavljanje potpisa. To do sada nije učinjeno. Da je dostavljen spisak od 19 odbornika stručne službe bi pripremile sednicu, dostavile odbornicima materijale za sednicu i ona bi bila održana. Želim da naglasim da je veoma bitno da javnost zna da volja odbornika za sazivanjem vanredne sednice jeste opoziva volja. Tačno je to da je odbornik Boban Ranđelović, u međuvremenu, dostavio naknadna tri potpisa, međutim, u međuvremenu, tri odbornika svojim izjavama i svojeručnim potpisam odustali su od održavanja vanredne sednice. Zbog toga ne postoje uslovi za održavanje vanredne sednice-kazao je Jovanović i dodao da stručne službe SO Pirot uveliko pripremaju redovnu sednicu.

ACA_5201_resize

Na današnjoj konferenciji za novinare Boban Ranđelović, šef Odborničke grupe SNS-a u SO Pirot kazao je da će sednice biti sutra u 10 sati u Velikoj sali SO Pirot. Ranđelović je kazao i da su podnete krivične prijave protiv čelnika lokalne vlasti koji su, kako tvrdi Ranđelović u prijavi, slali uznemiravajuće SMS poruke odbornicima.

-Krivična prijava podneta je protiv predsednika opštine Pirot Vladana Vasića, predsednika SO Pirot Milana Popovića, direktora Direkcije za izgradnju Branislava Kostića i Vladana Pejčića zvanog Piksi jer su odbornike SO Pirot uznemiravali i pretili u telefonskim razgovorima, slali ucenjujuće SMS poruke kako bi povukli ili kako ne bi potpisali inicijativu za sazivanje vanredne sednice SO Pirot, ugrožavajući sigurnost odbornika i na protivpravan način ugrozili njihovu slobodu govora i javnog istupanja-kazao je Ranđelović i najavio da će sednica biti održana u zakazano vreme.

ACA_5270_resize

Reagujući na optužbe, konferenciju za novinare  održao je predsednik SO Pirot Milan Popović koji je kazao da navodi u prijavi predstavljaju “teške gluposti” i da se svim tim već duže vreme bavi upravo opozicija.

-Moram da kažem da ništa od toga nije tačno. To je velika gluposti, naprotiv, oni to već duže vremena rade i to rade u prostorijama Upravnog okruga a znamo zašta taj Okrug treba da služi. Načelnik Okruga ne bi trebalo da se bavi politikom, to je nedopustivo, ali sve to govori o njima. Mi sve podatke o tome imamo, i izjave, i ako bude potrebno mi ćemo to dokumentovali. Mi planiramo da održimo veoma važnu sednicu SO Pirot na kojoj će se usvajati budžet opštine a planirali smo i da na dnevni red uvrstimo i tačku u kojoj bi se razgovaralo o stanju privrede u Pirotu. Sednica će biti negde 17. ili 18. decembra pa će svi odbornici koji žele, moći da redovnoj sednici da razgovaraju o stanju u pirotskoj privredi, a ne da se bave politikom i da prikupljaju političke poene na tuđoj muci, na muci radnika Prvog maja. Osim Prvog maja biće obuhvaćen i “Tigar” i sva druga privredna dešavanja na teritoriji opštine Pirot-kazao je Popović.

teskt i foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker