Gradska hronikaLokalna samouprava

Bugarsko-srpski ekonomski forum u Sofiji-Koridori Srbije pozvali bugarske firme da se uključe u izgradnju Koridora 10

Pomoćnik direktora Koridora Srbije Miodrag Kostić na Bugarsko-srpskom ekonomskom forumu koji se danas završava u Sofiji uputio je poziv bugarskim firmama da se uključe u izgradnju Koridora 10, tačnije u izgradnju deonice od Pirota do Dimitrovgrada, koju je gradila kompanija “Alpina”, koja je u medjuvremenu bankrotirala.
_DSC3357_resize-Reč je o deonici koja je najbliža Bugarskoj, tako da bi svi eventualni partneri koji bi došli iz drugih zemalja imali veće troškove i za radnike i za  mehanizaciju i za samo angažovanje i organizaciju gradilišta. Naša namera je da pozovemo bugarske partnere da bi sama ta deonica najmanje koštala državu Srbiju-izjavio je Kostić Tanjugu i dodao da će tender za ovu deonicu biti raspisan polovinom decembra.
-Nadamo se da će u 2014. početi da se gradi i da ćemo u 2015. godini okončati tih 22,5 kilometara-izjavio je Kostić.

 

tekst i fotografije Aleksandar Ćirić

Slične vesti

3 Comments

  1. A sta je sa nasim firmama,ili je nama dozvoljeno da radimo samo kao prosta radna snaga. Ej Srbijo.
    Ova drzava daje subvenciju za otvaranje radnih mesta, a u Prvom Maju/AHA Mura imamo zaposlene radnice iz Bugarske. Kakav smo mi glup narod pa to nema nigde.

    1. Gradska tj malogradjanska mafija je unistila “Niskogradnju”kao i niz ostalih firmi u gradu,dok se oni ne sklone i odgovaraju nema obnove i napretka.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker