Bugari poslali deset šlepera pomoći Srbiji

Nakon apela za pomoć poplavljenim područjima, upućenom od strane ambasade Srbije u Bugarskoj, veliki broj građana ove zemlje, kao i pripadnika naše dijaspore, odazvao se i donirao pomoć  pa je tako danas u centralno skladište pirotskog Crvenog krsta stigao šleper sa pet tona flaširane vode i 12 tona pelena, dečje hrane, konzervirane hrane, ćebadi i drugih artikala, koji će se ubrzo poslati u poplavljena i najugroženija područja.

ACA_8002_resize

Kako je danas izjavio načelnik Upravnog okruga Pirot dr Aleksandar S. Ćirić, do sada je iz Bugarske stiglo deset šlepera sa humanitarnom pomoći, a u susednoj zemlji otvoreni su i brojevi telefona na koje građani mogu da šalju SMS poruke i doniraju pomoć.

-Osim ovoga, treba istaći angažovanje Vlade Republike Bugarske kao i velikog broja bugarskih firmi koje su organizovano, preko Crvenog krsta Bugarske poslali deset šlepera humanitarne pomoći. U našoj ambasadi u Bugarskoj posebno ističu dobru saradnju sa carinskim i graničnim organima Bugarske i Srbije-kazao je Ćirić.

ACA_8005_resize

tekst i foto A.Ć.

2 Komentara

  1. Pirocanac

    22.05.2014. at 17:11

    A gde je Toma?

  2. Ha,ha

    23.05.2014. at 09:26

    Mozda u SAD.

Morate biti ulogovani da biste komentarisali. Login

Ostavite komentar