Lokalna samouprava

Budžet za narednu godinu – okrenut ljudima, 2018. nagrade najuspešnijim učenicima, studentima

Smatram da je budžet za narednu godinu karakterističan po tome što je okrenut ljudima. Razlog za to je činjenica da se značajna sredstva izdvajaju za decu, roditelje, starima, studentima, sportistima, učenicima, predškolskoj ustanovi i mnogima drugima. Mislim da nijednu kategoriju nismo zaboravili, da svi imaju podršku u budžetu i da smo se maksimalno trudili da se sve vrste socijalnih davanja i podrške isplaćuju na vreme, bez kašnjenja, kazao je danas medijima nakon sednice Gradskog veća gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić. On je dodao da osim ogromnog broja postojećih davanja, ove godine će biti uvedene i nagrade za najbolje učenike, studente, ali i nove olakšice za firme. 

Gradonačelnik je dodao da će budžet za narednu godinu iznositi oko 1.75 milijardi dinara, ali da se očekuje da se već početkom godine uradi rebalans gde će još 250 miliona dinara biti raspoređeno za razne potrebe budžetskih korisnika. Reč je o raspoređivanju viška prihoda iz ove godine a koji će biti prenešeni u 2018. godinu.

 

-Podržavamo i poljoprivrednike, finansiramo javne radove, samozapošljavanje, stručnu praksu i još mnogo toga. Ove godine imamo i novine, a to su nagrade za đake – učesnike republičkih takmičenja, za prvo, drugo i treće mesto, za najbolje studente i ove godine podržavamo. osim drugih mera i mala i srednja preduzeća tako što ćemo preduzećima koja uzmu kredite za osnovna sredstva pomoći tako što ćemo subvencionisati kamatu pa će ljudi imati praktično beskamatne pozajmice koje će upotrebiti za razvoj svojih preduzeća-kazao je gradonačelnik Vasić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker