Sport

Budućnost srpskog džudoa u subotu u hali „Kej“ u Pirotu – Takmičarski džudo prvi put u sportskoj istoriji Pirota

Džudo klub „Ipon 010“ iz Pirota suorganizator je dva Prvenstva centralne Srbije za mlađe dečake i devojčice i starije poletarce. Prvenstva će biti održana u subotu 24. septembra 2022. godine u hali „Kej“ sa početkom u 10 časova i 30 minuta. Organizator Prvenstva je Džudo savez centralne Srbije, tehnički organizator džudo klub „Ipon 010“ a domaćin grad Pirot, odnosno Sportski centar.


Džudo klub „Ipon 010“ je dokazao svojim rezultatima i radom da je ozbiljan klub, a ova dva prvenstva to samo potvrđuju. Piroćanci će u subotu prvi put u istoriji imati prilike da gledaju takmičarski džudo. Klub „Ipon 010“ će na ova dva prvenstva predstavljati više od deset najboljih mladih džudista od kojih se očekuju dobri rezultati. Velike nade klub polaže u mlađe devojčice i dečake (2010. i 2011. godište), koji su u prilici da ostvare plasman na Prvenstvo Države. Za starije poletarce, Prvenstvo centralne Srbije je najviši rang takmičenja. Očekuje se učešće oko 300 takmičara iz četrdesetak klubova. Džudisti će se boriti na tri borilišta. Svi rezultati borbi moći će uživo da se prate na sajtu live.judo.rs.

Osvojili više od stotinu medalja na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu

Za nepune dve godine u džudo klubu „Ipon 010“ svojim zalaganjem, radom i entuzijazmom
uspeli su da okupe oko stotinu mladih, koji vredno treniraju i da osvoje više od stotinu medalja na brojnim međunarodnim i domaćim takmičenjima, saopštio je presdednik kluba Danilo Drašković.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker