Ljudi velikog srca

BUDIMO HUMANI: Malom Vasiliju Kostiću, potrebna je naša pomoć!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Vasilija Kostića (2018). Osim putem Fondacije Budi human, novac za pomoć malom Vasiliju prikuplja se i u OŠ “8. septembar” u Pirotu.

Vasilije je rođen 26.09.2018. godine u Pirotu. Dete je iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće. Roditelji su primetili da  Vasiije ima poteškoće u razvoju kada je imao nešto manje od dve godine.

Usledili su specijalistički pregledi i dijagnostika gde je ustanovljeno zaostajanje u motornom razvoju. Vasiliju je uspostavljena dijagnoza, cerebralna paraliza. Krenuo je na fizikalne tretmane kojima je učinjen veliki pomak.

Vasilije sedi samostalno, podiže se uz oslonac, rukama hvata predmete, mentalno je očuvan, koristi potkolene ortoze za oba stopala, hoda uz pomoć hodalice, ali još uvek ne samostalno.

Da bi Vasilije hodao samostalno potrebno je da se uradi operativni zahvat u jednoj privatnoj klinici u našoj zemlji. Roditelji nisu u mogućnosti da sami snose troškove operacije pa se ovim putem obraćaju svim humanim ljudima za pomoć.

Sredstva su mu potrebna za operativni zahvat, ortopedska pomagala kao i za putne troškove i smeštaj.

Za Vasilija! Budimo humani!

Pomozimo Vasiliju!

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker