Lokalna samouprava

Bravo za odbornike-dnevnice daju malom Matiji

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Pirot odbornici lokalnog parlamenta doneli su jednoglasno odluku da se odriču svojih  dnevnica i da taj novac bude uplaćen na tekući račun porodice Lazarević, kako bi se pomoglo lečenje malog Matije Lazarevića, koji je u prvih deset meseci života imao čak sedam teških operacija.Tako su se i odbornici lokalnog parlamenta priključili akciji pomoći Matiji, čiji roditelji sa mesečnim primanjima od dvadesetak hiljada dinara, mesečno za specijalnu hranu moraju i lekove koji se nabavljaju iz inostranstva moraju da daju i po 30.000 dinara. Posebno raduje podatak da ovo  nije prvi put da se svi odbornici, i pozicije i opozicije odriču svojih dnevnica za skupštinska zasedanja u humanitarne svrhe.

Matija-i-Monika-Lazarevic d

Nakon reportaže Pirotskih vesti  o malom Matiji akciji se osim svih  odbornika Skupštine opštine Pirot priključila i prodavnica dijetetskih suplemenata “Olymp suplement shop” koja je stupila u kontakt direktno sa uvoznikom hrane za bebe sa posebnim potrebama. 

-Matijin otac Miljan nam je objasnio da su do sada plaćali prilično visoku cenu za hranu u jednoj pirotskoj apoteci, ali to više neće biti slučaj jer nam je uvoznik obećao da će hranu za Matiju slati po ceni od 558 dinara, što je daleko niže od dosadašnje cene, a uz to je obećao da će poslati jedan paket hrane o svom trošku, a isto ćemo uraditi i mi sa svoje strane. I dalje traje akcija prikupljanja novca za hranu pa svako ko dođe u našu radnju može ostaviti dobrovoljan prilog u novcu u kutiji koju smo specijalno namenili za Matiju-kaže vlasnika ove radnje Sonja Stanimirović.

Tokom dana veliki broj ljudi kontaktirao je Pirotske vesti u nameri da pomogne malom Matiji, koji osim velikog broja operacija, boluje i od epilepsije i hepatitisa B.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

 

 

Slične vesti

2 Comments

  1. Joooj,srce malo,ajde da se svi nekako ukljucimo u ovu kaciju a neka redakcija vaseg medija negde vidno istakne gde moze da se uplati novac za pomoc iz zemlje ali i iz inostranstva.Unapred hvala.A i dobro je da su se odbornici konacno bar oko necega slozili,konacno jedna lepa vest!

  2. Možda nije istina, ali priča se da je na skupštini jedini protiv ove odluke bio Dragan Todorović, čovek sa mesečnim primanjima od politikantstva koja se mere stotinama hiljada dinara.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker