Obrazovanje

Bratislav Dimitrijević: Kvalitet Tehničke škole je nastava

Tehnička škola u Pirotu jedna je od najbolje opremljenih srednjih škola u Srbiji. Zahvaljujući izuzetnoj saradnji sa lokalnom samoupravom, Ministarstvom prosvete, ali i drugim ministarstvima, kao i pirotskom privredom Škola je obezbedila savremena materijalna sredstva i “alate” kako bi se nastava odvijala na najvišem nivou i na  savremen način. Isto tako kaže, direktor Tehniče škole, Bratislav Dimitrijević, neophodno je permanentno ulaganje u edukaciju nastavnog kadra kako bi se zadržao korak sa savremenim trendovima u nastavi i tehnološkim razvojem.

“Kao dugogodišnji pedagog, sada i kao direktor Škole, slobodno mogu da kažem da je na prvom mestu kvalitet Tehničke škole – nastava. Mi smo to sa, nekadašnjim direktorom, Acom Božićem na najozbiljniji način shvatili, početkom 2000. godine, da moramo da ulažemo u ljude i mislim da smo na dobrom putu. Imamo stalno obuke u Školi i van nje, kao i onlajn obuke, bilo da su opšteobrazovni predmeti u pitanju ili da su u pitanju područja poput elektrotehnike, mašinstva i saobraćaja. Sada se javljaju nove obuke, a ne mogu da ne spomenem erazmus projekte. Cilj i svrha tih projekata je da edukujemo i nastavnike i učenike. Jedan deo edukacije je ovde u Školi, a dobar deo se obavlja u stranim zemljama gde je obrazovna tehnologija, da tako kažem, na najvišem nivou” – kaže Dimitrijević.

On je dodao da Škola redovno učestvuje u brojnim projektima, a već narednih meseci učenike i profesore očekuju nova predavanja i obuke koje će se održati u inostranstvu i Pirotu.

“Evo sada, već krajem aprila, troje nastavnika, kao pratioci, i osamnaestoro učenika će ići u Lajpcig. To su te jako važne i bitne edukacije za nastavnike i učenike. Kada su u pitanju mehatroničari oni će se tamo dve nedelje posvetiti  3 D štampi kada je robotika u pitanju. Učenici iz IT sektora, to su elektrotehničari i informacionih tehnologija, treći razred, oni će imati programiranje pametnih kuća, i mislim da ćemo postići željeni cilj. U maju ćemo imati jako bitan Erazmus projekat gde iz Đenove, naša partnerska škola, petro nastavnika i petoro učenika dolazi u našu Školu i imaćemo edukaciju iz oblasti robotike. Znači idemo u korak sa naučno tehnološkom revolucijom, težimo da obučimo naše ljude da mogu da prate izazov vremena u proizvodnji”- rekao je Dimitrijević.

Treba reći i to da Tehnička škola redovno organizuje naučna predavanja eminentnih stručnjaka i profesora sa različitih fakulteta iz naše zemlje.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker