Čuvari vekovne tradicije – pedesetak mališana uči tajne izrade pirotskog ćilima

Podelite

Pedesetak školaraca u okviru ovogodišnje Božićne škole sporta pohađa Školu izrade pirotskog ćilima koju organizuje po tradiciji Udruženje za očuvanje starih i umetničkih zanata Grlica. Mališani su oduševljeni onim što uče od iskusnih tkalja, a Slavica Ćirić, iz Udruženja Grlica, kaže da je izrada pirotskog ćilima u genima dece sa naših prostora što se može zaključiti po radu ruku, koji deca iz Pirota kao da imaju usađena u gene i izuzetno brzo savladavaju. Škola tkanja organizuje se svakodnevno od 9 do 12 sati u tri grupe, a osim dece koja žive u Pirotu, školu pohađaju i deca koja žive u drugim gradovima, a u gostima su kod svojih baka, rodbine ili prijatelja u Pirotu za vreme zimskog raspusta. 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1