Gradska hronika

Bolnica:ponovo operišu kataraktu

Posle dvoipogodišnje pauze, u pirotskoj Opštoj bolnici ponovo  su počeli sa operacijama katarakte. Danas su urađena četiri zahvata, koje je izveo dr Dragan Veselinović, sa niškog Kliničkog centra zajedno sa našim oftalmolozima.

lekari1

-Kao što smo nedavno i najavili, u našoj Bolnici se ponovo rade operacije katarakte. Uz pomoć Ministarstva zdravlja nabavili smo najsavremeniju opremu vrednu preko 4,2 miliona dinara. S obzirom na činjenicu da su poslednje operacije ovog tipa ovde rađene pre dve i po godine, našim oftalnomolzima je potrebna “reedukacija”, koja je protekla odlično-kazao je dr Goran Petrović, direktor Bolnice i dodao da će materijala za operacije biti do kraja ove godine. Zakazivanje i operacije idu preko Oftalmološke ambulante.

dr veselinovic i dr djordjevic

 

Profesor Dragan Veselinović je konstatovao da je nabavljena oprema najsavremenija i da omogućava  i operacije takozvane tvrde katarakte. Uskoro stiže i operacioni mikroskop koji će umnogome  biti koristan pri zahvatima, kaže je dr Veselinović koji će i narednog petka biti u hirurškoj sali naše Bolnice, gde će raditi sa troje naših lekara.

opsta bolnica

 

Inače, tokom jedne godine  na području okruga se radi od 220 do 250 zahvata ovog tipa. Istini za volju na listi čekanja trenutno je svega 14 pacijenata, ali  je sigurno mnogo više, jer su mnogi u prethodnom periodu dobilim upute.Operacija katarakte  u Pirotu će smanjiti pritisak na klinike u Nišu i Beogradu,gde se čeka i do dve godine ali će istovremeno  smanjiti i troškove putovanja na operacije i kontrole. Svi pacijenti sa područja okruga biće operisani ovde.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker