Gradska hronika

Novine u operaciji tumora debelog creva

Pirotska Opšta bolnica usvojila je još jednu novu proceduru u lečenju pacijenata sa teškim oboljenjima. Reč je o laparoskopskoj operaciji tumora debelog creva. Prvi zahvat je uspešno urađen na odeljenju hirurgije.

dr dencic, dr pettrovic i dr todorovic

Kako su danas izjavili  dr Goran Petrović, direktor Bolnice  i  docent dr Srđan Denčić, načelnik hirurgije, pomenuta metoda je minimalno invazivna, što omogućava neuporedivo lakši oporavak pacijenata, jer su i traume manje u odnosu na  uobičajene hirurške zahvate.

Ovo je još jedan dokaz da treba, uz ostalo, demetropolizovati i medicinu, kako bi vrhunske usluge bile dostupne i pacijentima u manjim mestima, i kako se ne bi pravile liste čekanja-kaže dr Denčić.

bolnica

Dr Petrović je najavio i još jedan novitet za pacijente sa našeg područja.

Nedavno smo od Ministarstva  zdravlja dobili saglasnost da otpočnemo i operacije kolena, a do kraja godine će se u našoj Bolnici operisati i katarakta. Uz pomoć “Tigar-tajersa”  nastojimo da kupimo savremeni laserski aparat za operaciju katarakte, kojoj se godišnje sa ovog područja u drugim centrima podvrgne između 200 i 250 pacijenata-rekao je dr Petrović.

Na današnjoj konfenerciji za novinare, sazvanoj povodom novih procedura, javnosti je predstavljen i najmlađi hirurg pirotske Bolnice. Reč je o dr Žarku Todoroviću.

P.V.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker