Gradska hronika

Bolnica primila vrednu donaciju!

Opšta bolnica u Pirotu primila je vrednu donaciju koju je obezbedila Barbara Asković, koja živi i radi u Holandiji, inače kćerka našeg sugrađanina Pokija Askovića. Reč je o 10  motorno-hidraulčičnih kreveta, 60 dušeka, kolicima za nepokretne bolesnike i toaletnim kolicima.

pi barbara askovic

-U prikupljanju pomoći mi je nesebično pomagao moj suprug Frank, a na ovaj korak sam se odlučila nakon što sam nedavno posetila oca u Bolnici i videla da je  ovakva oprema neophodna-rekla je Askovićeva, koja je i minulih godina obezbeđivala razne donacije.

Direktor opšte Bolnice dr Goran Petrović, kazao je da je donacija praktično od neprocenjicve vrednosti o čemu govori i podatak da samo jedan ovakav krevet košta 1.650 evra.

barbara askovic

-U Bolnici imamo 332 kreveta  i nikad nismo uspeli kompletno da zemenimo sve dušeke. Ovih 60 dušeka, kao i druga oprema  su  nešto zaista neprocenjivo-rekao je dr Petrović, koji je shodno ranijim najavama potvrdio da će septembra početi operacije katarakte i u našoj Bolnici.

bolnica

-Imamo obučene lekare, hiruršku salu i devet postelja za pacijente. Ministarstvo zdravlja je odobrilo 4 miliona dinara za kupovinu aparata i verujem da ćemo prve operacije uraditi septembra, a nakon toga očekujem i da se ukinu liste čekanja za operaciju katarakte-zaključio je direktor Petrović.

P.V.

Slične vesti

3 Comments

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker