Gradska hronikaOstale vesti

Bolnica: Od Čeha 370.000 evra!

Od pre tri godine, kada je uspostavljena saradnja, Opšta bolnica u Pirotu je, od Češke razvojne agencije dobila 370.ooo evra u najkvalitenojoj medicinskoj opremi.

 

Ovo su novinarima danas saoštili Goran Petrović, direktor Bolnice, Jirži Kral, iz Ekonomskog odeljenja Češke ambasade u Beogradu i Dejan Ždrale, koordinator Češke razvojne agencije.

-Saradnja je počela 2013. kada smo za početak dobili savremeni sterilizator,  nakon toga, dobili smo savremenu opremu za hirurške sale,  krevete za poluintenzivnu i intenzivnu negu, stolove za ginekološke preglede, umrežene monitore preko kojih se prati stanje pacijenata na više opdeljenja odjednom i mnioštvo drugih aparata.  Oprema koja je zamenjena bila je stara preko 20 godina-konstatovao je direktor Petrović.

    Kral i Ždrale su pohvalili Bolnicu jer je ispoštovala sve rokove i druge pojedinosti koje su vezane za zajedničke projekte i zbog toga će saradnja biti nastavljena, tačnije već je nastavljena  usavršavanjem dvoje hirurga i isto toliko ginekologa u prestižnim češkim klinikama. Toliko pominjana oprema je proizvedena u Češkoj u kompanijama koje su među najpoznatijim u svetu i prepoznatljive u medicinskoj stručnoj javnosti.

Odgovarajući na pitanje novinara, dr Nebojša Jovanović, načelnik ortopedije rekao je da je od Nove godine,  pomoć ortopeda potražilo 100 naših sugrađana, usled pada na ledu i da su najčešće povrede prelomi kukova, ručnih i nožnih zglobova i to kod starijih ljudi.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker