Gradska hronika

Bolnica i Dom zdravlja uvode nov informacioni sistem

Direktori Opšte bolnice i Doma zdravlja  dr Goran Petrović i dr Radovan Ilić, apelovali su na pacijente i građane za malo strpljenja i razuzmevanja, povodom uvođenja novog integrisanog zdravstveno informacionog sistema, usled čega se dešavaju gužve po ambulantama.

direktori dz i boln

Uvođenje novog sistema počelo je  pre nedelju dana i od tada se dešavaju gužve, pa i nerazumevanje među pojedinim pacijentima. Verujemo da će u dogledno vreme kompletna procedura biti savladana i da će nakon toga biti mnogo jednostavnije za rad i komunikaciju između izabranih lekara i specijalista-kažu  direktori.

bolnica

Novi integrisani sistem, sa čijom primenom je Pirot počeo među prvim gradovima u Srbiji, podrazumeva elektronsku komunikaciju između Doma zdravlja i Bolnice,odnosno izabranog lekara, pacijenta i ustanova viših nivoa zdravstvene zaštite. Odlaskom kod svog lekara, pacijent dobija vreme i mesto pregleda kod specijaliste ili na konkretnoj klinici-ukoliko za to ima potrebe. Elektronski recept se od strane izabranog lekara šalje aportekarima kod kojih se odlazi po medikament.   Na ovaj način, smanjuje se ogromna administracija, vreme čekanja na pregled kod specijaliste,  gubljenje vremena oko zakazivanja,   i slične obaveze koja je do sada morao da odradi sam pacijent-pojasnili su lekari.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker