Lokalna samouprava

Bolje grejanje u školama: Potpisan Ugovor o javno-privatnom partnerstvu

Gradonačenik Pirota Vladan Vasić i direktorka kompanije „GGE ESKO“ potpisali su danas Ugovor o javno-privatnom partnerstvu koji obuhvata zamenu postojećih kotlova na lož ulje kotlovima na biomasu i ugovorno isporučivanje toplotne energije u objektima Mlekarske škole „Obren Pejić“, OŠ „Sveti Sava“, OŠ „Dušan Radović“ i OŠ „8. septembar“. U ove četiri škole ulaže se oko 80 miliona dinara.

-Nadam se da će ovaj Ugovor označiti početak dobre saradnje. Ima dosta obaveza i privatnog i javnog partnera. Obaveza privatnog partnera je da uloži blizu 80 miliona dinara u osavremenjavanje sistema grejanja u ove četiri škole, a obaveze javnog partenra su da plaća uredno uslugu isporuke toplotne energije i da u narednom periodu imamo bolje grejanje u školama po cenama koje su trenutno niže od cena koje bi inače plaćali za grejanje po starom sistemu- izjavio je Vasić.

Gradonačelnik je takođe istakao da je cilj Gradske uprave da realizuje i slično javno-privatno partnerstvo u oblasti javne rasvete i da to očekuje ove godine.
-Ako iskustva budu pozitivna razmotrićemo još neka javno-privatna partnerstva. Ovo je način da u javne poslove ulaze privatni partneri pre svega sa poboljšanjem kvaliteta usluge koje javni sektor treba da pruži.- rekao je Vasić

Tekst B.M.

Foto A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker