Lokalna samouprava

BLIC: Kako je bilo na proslavi rođendana srpske VLADE U SENCI!?

Nacionalna alijansa za lokalni razvoj NALED, sve poznatija kao vlada u senci, proslavila je juče svoj 10. rođendan sa dvoje svojih ministara i još nekoliko stotina gostiju, piše Blic na svom sajtu. Kao član Upravnog odbora NALED-a svečanoj ceremoniji na Belom dvoru prisustvovao je i gradonačelnik Pirota mr Vadan Vasić.

 

septembar_7_10_godina_naled-130

Nova ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, koja je do juče bila predsednica UO NALED-a, istakla je da od svoje bivše organizacije očekuje da bude njen najveći kritičar i saradnik.

 septembar_7_10_godina_naled-329
 

– Bane (Branislav Nedimović) i ja smo toliko uigrani da možemo biti i voditeljski par. Pošto je Bane prvi najavljen kao kandidat za ministra poljoprivrede, premijer Vučić je shvatio da nas dvoje uvek zajedno nastupamo i da se uvek tako obraćamo ljudima, pa je tako pozvao i mene u Vladu. Hvala ti Bane – našalila se Brnabićeva i, pošto se začuo helikopter, duhovito dodala:

– Dolazi premijer.naled

Brnabićeva je istakla da će prioritet tokom njenog mandata biti nastavak borbe protiv sive ekonomije, korupcije i razvoj e-uprave, odnosno Srbije bez šaltera, piše Blic.

septembar_7_10_godina_naled-456

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić u intervjuu Pirotskim vestima povodom obeležavanja decenije postojanja Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), kazao je da iz godine u godinu značaj ove organizacije raste pa NALED danas predstavlja instituciju koja ima ključnu ulogu u borbi protiv birokratskih prepreka, ali i poboljšanju poslovnog ambijenta u opštinama i gradovima širom Srbije.

septembar_7_10_godina_naled-171

Vlada Srbije poverila je NALED-u važne poslove poput uvođenja elektronskih dozvola, zatim borbu protiv sive ekonomije i druge važne aktivnosti. Vasiću je ovo drugi mandat u UO pomenute organizacije.

U prilogu Televizije Pirot pogledajte i atmosferu sa ovog događaja, kao i izjave Violete Jovanović, izvršne direktorke NALED-a, Ane Brnabić, ministarke u Vladi RS,  ministra Branislava Nedimovića, ambasadora SAD, Kajl Skata, kao i gradonačelnika Pirota Vladana Vasića.

 

tekst: Blic.rs/Pirotskevesti

foto: Zoran Petrović/NALED

video: TV Pirot/Pirotskevesti

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker