Kultura

BITNO JE OČIMA NEVIDLJIVO – Mali Princ u pirotskom Narodnom pozorištu

Predstava „Mali Princ“ po tekstu francuskog pisca Antoana de Sent Egziperija, u režiji Davida Alića, sinoć je premijerno izvedena na sceni Narodnog pozorišta u Pirotu. Nakon izvođenja predstave, publika je burnim aplauzom pozdravila pirotski glumački ansambl.

DSC00377„Mali Princ“, priča o dečaku koji dolazi sa druge planete, namenjena je deci, mladima, ali i odraslima. Kroz nežnost i humor, priča prati aktuelne teme iz svakodnevnog života i suočavanje sa životnim problemima, a akcenat je na potrazi za ljubavlju glavnog junaka Malog Princa.

Predstava verno prati priču Egziperija sa primesama savremenog doba i nosi poruku da „čovek samo srcem vidi“.

Mlada glumica Kristina Tomić tumačila je lik Malog Princa i ovo je njena druga premijera na sceni pirotskog Narodnog pozorišta. Pored nje uloge su tumačili Aleksandar Aleksić, Aleksandra Stojanović, Aleksandar Radulović, Milan Nakov, Zoran Živković, Natalija Geleban, Marta Keler.

„Naša je dužnost da decu uputimo ka Malom Princu, da im otkrijemo svet radosti i sreće, a ne svet nasilja i srama. Ako ne uspemo u tom zadatku, problemi današnjice postajaće sve veći i veći“ – izjavio je režiser David Alić.

Zahvaljujući dobroj kostimografiji i velikom glumačkom iskustvu, glumci su uspostavili kontakt sa publikom koja ih je na kraju nagradila gromoglasnim aplauzom.

S obzirom da je predstava namenjena  i deci, u četvrtak u 12h pirotski mališani moći će da uživaju u ovom pozorišnom komadu.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker