Zaleđeni i vodopadi na Staroj planini

Podelite

Tokom najhladnijih zimskih dana, često se zbog hladnoće zalede čak i staroplaninski vodopadi. Tako je ovih dana led okovao i vodopad Tupavicu, jedan od najlepših vodopada u Srbiji. Tupavicu je danas obišla ekipa zaljubljenika u Staru planinu i fotografiju iz Niša.

tupavica

Kako je Pirotskim vestima kazao fotograf iz Niša Milan Simonović, uprkos ekstremno hladnom vremenu, ekipa zaljubljenika u Staru planinu i fotografiju uputila se na put ka Tupavici iz Niša, gde je bilo 11 stepeni ispod nule, a već u Dojkincima bilo je oko 19 stepeni ispod nule.

– Po prolasku kroz Pirot, idući ka Rsovcima temperatura je počela naglo da pada, da bi nas u Dojkincima sačekalo lepih 19 stepeni ispod nule. Obzirom da je u planu pored Tupavice bio i vodopad Draganov vir, brzim tempom smo prtili sneg ka vodopadu. Iako smo Tupavicu viđali više desetina puta u različitim izdanjima, na nas je danas ostavila jak utisak tako da smo odlučili da u tom bajkovitom ambijentu uživamo što duže a dalju akciju otkazali. Preporuka svim zaljubljenicima u prirodu je da posete Tupavicu i preko zime i da obilaze i ostale staroplaninske vodopade koji su po meni daleko najlepši u Srbiji-kaže Simonović za Pirotske vesti.

tupavica zimi

Simonović je autor i fejsbuk strane posvećene upravo Staroj planini koja može da se vidi na sledećoj adresi.

autori fotografija Milan Simonović, Petar Stefanović

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1