Vraća se belogravi sup na Staru planinu?

Podelite

JP “Srbijašume” i Radna jedinica ovog preduzeća Šumsko gazdinstvo Pirot realizovaće projekat u okviru Prekogranične saradnje Srbije i Bugarske, u partnerstvu sa Parkom prirode “Vračarski Balkan” iz Bugarske. Cilj projekta je da se na Staru planinu vrate beloglavi supovi, a da se sa bugarske strane vrši monitoring sova, koga ovde već rade stručnjaci “Srbijašuma” i Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Stara-planina-1

-Precizirali smo da ćemo raditi reintrodukciju beloglavog supa. Sa njihove strane radićemo monitoring sova, koji ovde radimo zajedno sa Zavodom za zaštitu prirode Srbije. Biće i Zavod uključen u ceo projekat i probaćemo da uredimo i još neke staze i lokalitete poput pešačke staze do Piljskog vodopada, edukativnu stazu iza samog Vizitorskog centra gde će se školarci upoznati sa svim sisarima i gmizavcima koji su karakteristični za Staru planinu. Planiramo da ova saradnja traje možda i desetak godina sa prijateljima iz Bugarske-kazao je upravnik Parka prirode Stara planina Igor Petrović za TV Pirot.

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1