U divljini Stare planine

Podelite

Stara planina ne prestaje da, svojom netaknutom prirodom oduševljava sve zaljubljenike u prirodu. Grupi zaljubljenika u prirodu iz Pirota, koji su proteklom vikenda planinarili na Staroj planini, planina je priredila zaista nesvakidašnji prizor od koga zastaje dah. Nedaleko od vrha Tupanac, na 1673 metara nadmorske visine, grupa planinara našla se “oči u oči” sa prelepim primerkom srndaća, koji ih je, kako kažu, nekoliko sekudi znatiželjno posmatrao, da bih ubrzo u skokovima pobegao u divljinu.

srndac

Jedna od zaljubljenica u Staru planinu Snežana Lazić, koja je prisustvovala ovom prizoru kaže da je oduševljena onim što je videla.

-Mnogo puta smo videli srndaće na Staroj planini, ali ovoga puta smo imali sreće jer nas je on znatiželjno posmatrao nekoliko sekundi, pa smo imali vremena da napravimo i fotografiju i da uživamo u neverovatnom prizoru-kaže Snežana, koja je sa prijateljicom Majom imala priliku da uživa u ovom prizoru.

-Krenuli smo od Jelovice ka Jelovičkom ponoru. Dotle nije bilo snega, ali nas je tu dočekala prava vejavica. Kako smo se približavali vrhu Tupanac sneg je bio sve dublji, a kada smo se popeli ka vrhu, sunce se pojavilo, obasjalo predvine predele Stare planine i onda smo i mogli da uživamo u prelepom susretu sa srndaćem-kaže Snežana za Pirotske vesti.

foto Snežana Lazić

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1