Tokom leta 16.000 gostiju na Staroj planini

Podelite

Stara planina je ove letnje sezone bila jedna najposećenijih destinacija u Srbiji. Tokom letnjih meseci Staru planinu je posetilo oko 16.000 gostiju.

U odnosu na prošlu godinu Falkensteiner hotel Stara planina je zabeležio povećanje broja noćenja za čak 103%. Ovaj turistički centar iz godine u godinu beleži rast inostranih turista, pa je tako ove godine stranaca bilo za 14 odsto više nego prošle letnje sezone.

Vodopad Pilj_resize

Najviše gostiju bilo je iz zemalja u okruženju Bugarske i Rumunije, kao i gostiju iz Rusije. Domaći gosti su ipak bili najčešći gosti i činili su 80% od ukupnog broja gostiju. Ovog leta je Falkensteiner Hotel Stara Planina u saradnji sa JP Srbijašume, JP Skijališta Srbije, TO Pirot uložio veliki napor da Stara planina bude još atraktivnija i da postane destinacija za sve sezone. Sa ciljem promocije ove destinacije hotel je svoju ponudu ovog leta posebno obogatio lovačkim i ribolovačkim paketima, kao i izletima do atraktivnih vodopada. Posetioci Stare planine imali su priliku da upoznaju predele Parka prirode kroz razne aktivnosti i sadržaje koji će postati sastavni deo letnje turističke ponude ove planine.

Na Staroj planini se uveliko u toku pripreme za predstojeću zimsku sezonu koja će biti obogaćena brojnim promocijama i novim aktivnostima. Već postoji veliko interesovanje domaćih i stranih gostiju za ski aranžmane na Staroj planini. Ski opening će i ove godine biti organizovan početkom decembra u prisustvu brojnih zvanica iz sveta glume, sporta i muzike. Planirani datum otvaranja sezone je od 11. do 14. decembra tekuće godine.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1