Temštanke najbolje na Gastro festu u Ljuboviji

Podelite

U subotu 9. maja u Ljuboviji je održan VIII po redu Gastro festival u organizaciji Turističke organizacije opštine Ljubovija, a poziv za učešće na ovoj manifestaciji imale su žene iz udruženja “Temštanka” iz Temske, koje su ovom prilikom svojim specijalitetima oduševile sve posetioce i žiri i potpuno zasluženo osvojile zlatnu medalju i prvo mesto u kategoriji – Etno trpeza.

Oko sedam stotina učesnika raspoređenih u šezdeset ekipa nadmetalo se u pripremi riblјe čorbe, etno trpeze, moderne kuhinje, pekarstvu, poslastičarstvu, karvingu – artistici (rezbarenje na voću i povrću) i seckanju crnog luka – najbrži kuvar Gastro festa.

U kategoriji etno trpeze prvo mesto osvojilo je udruženje žena “Temštanke” iz Pirota, drugo mesto udruženje žena “Verićanke” iz Verića, kod Banja Luke i treće mesto domaćinstvo Savić iz Arilјa.

jela temskaPrvo smo bile oduševljene pozivom, a šta tek reći za osvojeno prvo mesto i zlatnu medalju. Mi smo bili jedini takmičari sa juga Srbije i privukli smo dosta veliku pažnju. Već su nam najavljeni neki pozivi za učešće na festivalima u Vojvodini. Ovog vikenda smo učestvovale na manifestaciji “Molitva pod Midžorom” gde smo dobile zahvalnicu za najlepši štand, ali i spremale gozbu za osvećenje crkve u Jovanovcu. Nas devet aktivnih žena uspevamo sve da završimo, jer postoji želja da radimo i da se dokazujemo. – kažu vredne domaćice iz udruženja žena “Temštanka”.

Učešće su uzeli takmičari iz čitave Srbije i Republike Srpske, a ove godine prvi put je predstavlјena i nacionalna kuhinja Indonezije. Takmičari i posetioci su uživali u bogatom kulturnom programu, a učesnici su se nadmetali na Gastro olimpijadi u nadvlačenju konopca, bacanju kamena s ramena, trčanju u džaku, obaranju ruke i skoku u dalј.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1