Pravo vreme za posetu zaleđenim vodopadima na Staroj planini

Podelite

Veoma hladne januarske dane koji su pred nama, svi zaljubljenici u prirodu i Staru planinu, uveliko koriste za obilazak zaleđenih staroplaninskih vodopada. Zbog veoma surovih planinskih uslova mnogi vodopadi su gotovo nedostupni, ali se odvažni planinari ne libe da organizuju ture do Piljskog vodopada, koji je, kao retko kada, potpuno pod ledom, dok je Tupavica, za razliku od Piljskog, relativno pristupačnija.

Danas su planinari Planinarskog kluba Vidlič iz Pirota organizovali posetu Piljskom vodopadu, koji je u potpunosti okovan ledom, što se retko kada dešava. Ipak, iz Planinarskog kluba upozoravaju da je sam prilaz vodopadu, izuzetno opasan, naročito za one bez planinarskog iskustva, pa je neophodan krajnji oprez.

Za one manje avanturistički nastrojene na raspolaganju su vodopadi Bukov dol, nedaleko od Temske, i naravno Tupavica, do koje se dolazi nakon sat i po pešačenja uzvodno od Dojkinaca.

foto PK Vidlič

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1