Med samo sa Stare planine

Podelite

Predsednik Udruženja pčelara “Nišavska dolina” u Pirotu Bogdan Kostić izjavio je Pirotskim vestima da ove godine neće biti meda za izvoz jer su prinosi neuporedivo slabiji u odnosu na prošlu godinu.

Topli Do pceleBagremovog meda uopšte nema, dok livadskog ima u proseku od 8 do 10 kiilograma po košnici. Prošle godine smo izvezli 30 tona bagremovog meda u Italiju, međutim ove ga jednostavno nema, a tome su kumovale vremenske neprilike tokom proleća.

Najbolji prinosi meda sa pašnjaka su u takozvanom Gornjem Visoku na Staroj planini, odnosno u selima Senokos, Slavinja, Kamenica, Krivodol, i u Zabrđu, gde se vrca i po dvadesetak kilograma po košnici-rekao je Kostić Pirotskim vestima.

Tekst i foto A.Ć.

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1