Jubilarni Festival staroplaninskih jela u Temskoj

Podelite

U sklopu Međunarodnog kampa mladih Stara planina 2014. godine, u subotu 19.jula, u selu Temska održaće se 5. jubilarni Festival staroplaninskih jela.

_DSC4874_resizePo ugledu na druge naprednije regione po pitanju tradicionalne hrane i ukupnog ruralnog razvoja, na ovoj gastronomskoj manifestaciji se mogu videti i degustirati tradicionalna staroplaninska jela.

Bogatstvo prirodnih resursa biće prikazano kroz gastronomske veštine lokalnih domaćica i pripremanje specijaliteta i jela sa Stare planine, među kojima dominiraju sarmice u lipovom listu, pihtije od boba, ovan na hajdučki način, jagnjetina i janija, razne vrste pita sireva i proizvoda od mleka, pečurke i ostale čarolije Stare planine.

Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Opštine Pirot i Turističke organizacije Pirot.

_DSC4845_resize5. jubilarni Festival staroplaninskih jela, selo Temska, školsko dvorište, 18 časova.

A.Ć.

 

 

Podelite

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

dialog-information.png

Poštovani, pre slanja komentara neophodna je registracija. Molimo Vas da se prilikom komentarisanja držite teme članka koga komentarišete. Redakcija Pirotskih vesti zadržava pravo da neumesne, uvredljive, vulgarne ili komentare koji se odnose na nečiji privatan život, kao i komentare koji predstavljaju govor mržnje, sadrže uvrede, pretnje i slično ne objavi bez ikakvog obrazlaganja ili objavi u izmenjenoj formi. Takođje, zadržava pravo da blokira korisnike koji se ne pridržavaju pravila, lažno se predstavljaju, vređaju, omalovažavaju ili na drugi način krše pravila.

Sva mišljenja čitalaca izneta u komentarima nipošto ne odražavaju stavove redakcije Pirotskih vesti, već pre svega predstavljaju privatno mišljenje autora komentara.

Podrazumeva se da ste slanjem komentara saglasni sa svim gore navedenim pravilima.

 PV-logonew1