Kultura

Bio jednom jedan laf – izložba posvećena Dušku Radoviću

U sredu, 5. juna, u 12 sati, u holu Doma Vojske biće otvorena izložba Biblioteke grada Beograda Bio jednom jedan laf, posvećena životu i radu Duška Radovića (1922-1984).

Ovom izložbom Narodna biblioteka Pirot podsetiće na stvaralaštvo omiljenog pisca za decu i odrasle u godini kada se obeležava 35 godina od njegove smrti, ali će ujedno obeležiti i važan jubilej, s obzirom da ove godine obnovljenu „Čitalačku značka“ Biblioteka organizuje po deseti put.
Izložbu, na kojoj će biti izloženo oko 40 panoa koji prate život i stvaranje Dušana Radovića i tridesetak manjih na kojima su ispisane neke od njegovih mudrih misli i aforizama, Biblioteka organizuje u saradnji sa Galerijom „Čedomir Krstić“ i OŠ „Dušan Radović“, a otvoriće je autorke Vladislava Sara Ivković Marković, načelnik Odeljenja kulturnih programa u Biblioteci grada Beograda i Violeta Đorđević, bibliotekar.
U utorak i sredu, 11. i 12. juna, gosti Biblioteke biće dobitnik nagrade Politikinog zabavnika Stefan Tićmi (Mitić) i Elizabeta Georgiev.
Na jubilarnoj „Čitalačkoj znački“, koju je Biblioteka organizovala u periodu od 20. maja do 3. juna, učestvovalo je 774 deteta od prvog do sedmog razreda iz svih pirotskih osnovnih škola.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker