Gradska hronika

Bez dogovora oko zdravstvenih knjižica i finansijske pomoći

Danas je u Ministarstvu rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja održan sastanak sa predstavnicima sindikata fabrike AHA Mura Prvi maj, a povod sastanka je teška materijalna situacija u kojoj se nalaze radnici pirotske fabrike, ali i neoverene zdravstvene knjižice, odnosno gubitak prava na lečenje i zdravstvenu zaštitu.

ACA_3118_resizeZahtevi sindikata i radnika si jasni, žele overu zdravstvenih knjižica i finansijsku pomoć do konačnog rešenja. Jedini i ključni problem za realizaciju ovih zahteva predstavlja status radnika, jer su u formalnom smislu radnici u radnom odnosu, i to u privatnoj firmi. 

Mi jesmo u radnom odnosu i jeste da je firma u kojoj radimo privatna, ali mi imamo prava na zdravstvenu zaštitu, a to pravo nam nije omogućeno i mi se za njega borimo. Finansijsku pomoć tražimo jer nemamo više od čega da hranimo porodice i izmirujemo pristigle obaveze. Danas nismo uradili ništa u Ministarstvu, ali ne odustajemo, već nastavljamo borbu. Već sutra tražićemo sastanak u Ministarstvu privrede – izjavio je Pirotskim vestima, Vladica Marinković. poverenik ASNS u pirotskoj fabrici.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker