Lokalna samouprava

Besplatna obuka za 37 nezaposlenih

Danas su u Skupštini grada potpisani ugovori o pružanju besplatne obuke za 37 nezaposlenih osoba sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Pirotu. Ovaj program, koji će trajati dva meseca, omogućili su nemačka organizacija HELP, preko Vlade Nemačke i grad Pirot. help_3

Nezaposleni će se obučavati za neki od poslova koji su traženi od strane poslodavaca poput obuke za postavljanje video nadzora, knjigovodstva, kozmetičare, viljuškariste, kao i obuka za rad na računaru.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić istakao je da grad Pirot ima odličnu saradnju sa HELP-om, zahvaljujući čemu je na stotine Piroćanaca dobilo novac za pokretanje sopstvenog biznisa, a stotinjak nezaposlenih je pohađalo obuku kako bi lakše došlo do posla.

-Sve što radimo, od otvaranja industrijskih zona, izgradnje infrastrukture, kulture, obrazovanja, sve radimo s ciljem da se stvore uslovi za bolje zapošljavanje. Sa Helpom više od 10 godina sarađujemo, više od 400 preduzetnika je dobilo novac za pokretanje ili unapređenje postojećeg biznisa, podržane su i tri kooperative, a ovaj vid podrške, putem obuke, do sada je koristilo preko 100 nezaposlenih. Nadam se da će posle završenih obuka nezaposleni lakše naći posao ili započeti sopstveni posao-kazao je gradonačelnik Vasić.

help_2

Maša Bubanja, iz HELP-a, kazala je da ova organizacija ima odličnu saradnju sa gradom Pirotom.

-Imamo jako lepu saradnju i smatramo da je Pirot grad vrednih i radnih ljudi, što se pokazalo puno puta kroz naše projekte i to je jedan od razloga zbog čega nastavljamo saradnju sa Pirotom iz godine u godinu. Mi smo počeli realizaciju novih projekata koji će se realizovati i naredne godine pa će vam naredne godine biti dostupna sredstva za samozapošljavanje ili novo upošljavanje-kazala je Bubanja.

help_1

Direktorka pirotske filijale NSZ Jelena Kostić istakla je značaj ovakvih projekata koji za cilj imaju da nezaposleni što pre dođu do posla.

-Preko ovih obuka, koje se tiču sticanja znanja i veština koje su trenutno tražene od strane poslodavaca, želimo da Vas podržimo da što pre dođete do posla, a pravi put je stalno usavršavanje i sticanje novih znanja i veština koje su tražene od strane poslodavaca-kazala je direktorka Kostić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker